Kerhot

TYT:ssa toimii lukuisia eri asiohin vihkiytyneitä kerhoja. Ne järjestävät erilaista ohjelmaa excursioista iltamiin ja kirjallisuuspiireistä sitseihin. Tällä sivulla kerhot esittäytyvät ja kertovat, kuinka pääset mukaan niiden toimintaan. Jos huomaat, että TYT:lta puuttuu jokin sellainen kerho, joka ehdottomasti pitäisi olla olemassa, perusta sellainen itse ilmoittamalla asiasta TYT:n hallitukselle osoitteeseen hallitus@tyt.fi. Kerhojen perustamisesta päätetään hallituksen kokouksessa.

Beer Pong Kerho (BPK)

Beer Pong Kerho eli tuttavallisesti BPK on juuri sitä mitä se mainostaa: Amerikan mailta tutun Beer Pongin pelaamiseen tarkoitettu kerho. Pähkinänkuorossa Beer Pong on peli, jossa vuorotellen pyritään heittämään pingispallo pöydän toisessa päässä pelaavan vastustajajoukkueen mukiin, jolloin vastustaja juo mukinsa tyhjäksi. Joukkue jolta loppuvat ensin kupit voittaa. Helppoa, vaikeaa, yksinkertaista ja kivaa!

Vaikka pelin nimi viittaakin mallasjuomaan BKP:ssa ei olla puristeja vaan juomansa voi valita mehukatista käärmeviinaan, riittää kunhan tykkää heittelystä. Kokoonnumme noin kerran periodissa tiistaina tai keskiviikkona Uudella Ylioppilastalolle pelailemaan. Välillä on vapaampaa heittelyä ja välillä turnauksia, joista ehdottomasti tärkein on helmi-maaliskuussa pelattava Beer Pong Kerhon Vuosijuhlaturnaus, jonka tarunhohtoista pokaalia vaalii tällä hetkellä mestarijoukkue Heidegger Drinking Team und Zeit. Mikäli sinusta on haastajaksi niin tervetuloa treeneihin! Ja vaikkei kilpailuhenki olisi sun juttusi niin olet silti tervetullut pallottelemaan kanssamme.

Syksyllä järjestämme ainakin uusien illan ja varmaankin pikkujoulunpikkuturnauksen! Kerhon vastuuhenkilöt ovat Lauri Heinimaa ja Rasmus Tillander. Meille voi laittaa mailia (sukunimi.etunimi@helsinki.fi) tai saa repiä hihasta kun tutustutaan.

Jumaluusoppineiden Moottoriurheiluseura JuMo

JuMo eli Jumaluusoppineiden Moottoriurheiluseura on kaikenlaisille moottoriurheilusta kiinnostuneille opiskelijoille, erityisesti erityisen nopeille teologeille tarkoitettu kerho. Kerhon tavoitteena on tulevaisuudessa järjestää neppiskisat, formula 1-kisakatsomo ja muuta aiheeseen liittyvää toimintaa. tule ihmeessä mukaan toimintaamme!

Ruotsin kielen ystävät

Kerhon tarkoituksena on koota yhteen ruotsin kielestä ja Ruotsista kiinnostuneita teologian opiskelijoita ja yhdessä kehittää kerhon jäsenten ruotsin kielen taitoja. Kerhon toimintaan ovat tervetulleita kaikki asiasta innostuneet TYT:n jäsenet riippumatta siitä, osaako puhua ruotsia kuin natiivi vai pitikö virkamiesruotsi uusia seitsemän kertaa.

Kerhon toiminta on monipuolista ja muotoutuu kerholaisten toivomusten mukaan. Mahdollisia toimintamuotoja ovat ainakin ruotsinkieliset leffaillat – ja lautapeli-illat, excursio Svenska Teaterniin ja ruotsinkieliseen messuun, kieliopin- ja sanaston kertausillat sekä ruotsinkielisten kappaleiden levyraati. Kerhossa pyritään puhumaan mahdollisimman paljon ruotsia, mutta se on kuitenkin kaksikielinen. Kerhossa voidaan keskittyä myös työelämän kannalta tarpeellisiin ruotsin taitoihin ja siksi kerho onkin oiva paikka esimerkiksi niille, jotka harkitsevat lähtevänsä Ruotsiin töihin.

Keväällä 2018 kerho on järjestänyt excursion Solsidan-elokuvaan sekä kirjallisuuspiirin.

Kerhon toiminnasta tiedotetaan Facebook-ryhmässä. Kerhon vastuuhenkilöt ovat Arttu Lindroth (arttu.lindroth(at)helsinki.fi) ja Jessiina Nurmela (jessiina.nurmela(at)helsinki.fi)

Teologian nestorit

Teologian Nestorit tarjoaa vertaistukea opiskeluun ja elämään sinulle varttuneempi opiskelija. Nestoreihin ei ole ala- eikä yläikärajaa, mutta monia nestoreita yhdistää elämänkokemuksen lisäksi aiemmat opinnot, vuodet työelämässä ja perhe. Moni nestori myös työskentelee opintojen ohessa tai hoitaa perhettään. Nestorit kokoontuvat säännöllisesti kerran kuukaudessa kahvittelemaan ja jakamaan kokemuksiaan opiskelusta ja elämästä yleensä. Nestorit järjestävät myös vierailukäyntejä, viini&virsi-iltoja, retkiä sekä perinteiset pikkujoulut.

Tervetuloa mukaan ja ideoimaan uusia toimintoja. Facebook-ryhmä Teologian nestorit toimii ensisijaisena tiedotuskanavana ja siellä voit myös esittää opiskeluun liittyviä kysymyksiä. Lisätietoja saat myös puheenjohtajalta ja tiedotusvastaavalta: eeva.vayrynen@helsinki.fi ja eeva.saarimaa@helsinki.fi. Yhdessä opiskelu on antoisampaa! Eeva Väyrynen, nestoreiden pj Eeva Saarimaa, nestoreiden tiedotusvastaava

Teologisen maatalouskerho

Teologisen maatalouskerhon (TeolMake) tarkoituksena on edesauttaa teologien ymmärrystä maataloudesta ja sen tuottamista hyvistä yhteiskunnassa. Maatalouden kehitys on ollut kaiken sivilisaation perustana ja sen merkitystä myöskin uskontojen kehitykseen ei voida kiistää. Siksi onkin tärkeää, että teologit ymmärtäisivät enemmän maatalouden merkityksestä jälkiteollisessa maailmassa. TeolMake pyrkii myös edistämään maataloustuotteiden jatkojalosteiden tuntemusta teologien piirissä. TeolMake järjestää lukuvuonna 2018-2019 ekskursion maatilalle ja ainakin yhden maataloustuoteillan. Myös traktorin ajattaminen tiedekunnalle on suunnitelmissa.

Kotiviinikerho

Kerhon tarkoituksena on tutustuttaa teologian opiskelijoita kotiviinin ja muiden perinteisten juomien saloihin. Kerho on avoin kaikille yhdistyksen jäsenille.