Nestorit


 

Teologian nestorit on vapaamuotoinen ryhmä (TYT:n alainen ”kerho”), joka aloitti toimintansa syksyllä 2008. Ensimmäisenä puheenjohtanana toimi Sari Meller, hänen jälkeensa Laura Huovinen, Timo Vepsäläinen, Jane Fagerström, Terhikki Hakli, Eeva-Kaisa (Eevu) Heikura ja Kari Siirtola. Nestoreiden puheenjohtajana on vuonna 2016 Veronica Saarela. Hänet tavoitat yliopiston sähköpostiosoitteella.

Nestoreita yhdistää se, että monet meistä suorittavat toista tai kolmatta tutkintoaan, meillä on mahdollisesti perhe ja ehkä jo lapsenlapsiakin ja olemme olleet mukana työelämässä vuosia. Jotkut nestorit ovat aloittaneet opiskelunsa vasta eläkkeelle päästyään. Nestorius ei kuitenkaan ole sidottu ikään tai uraan: jokainen, joka tuntee itsessään pienen nestorin, on tervetullut mukaan toimintaamme. Samalla tavalla kuin nuoremmillakin opiskelijoilla, jollakulla meistä voi olla kutsumus kirkon töihin, toinen opiskelee ihan vain omaksi ilokseen.

Nestorius voi antaa paljon. Järjestämme tutustumiskäyntejä, opettajatapaamisia, teatteri- ja museokäyntejä, pikkujoulut, tenttikaljoja, ja kerran kuukaudessa kokoonnumme nestorien kesken kahvittelemaan ja maailmaa parantamaan. Vuonna 2011 nestorit tekivät opintomatkan Roomaan. Keväällä 2014 mm. vierailimme Espoon piispa Tapio Luoman luona sekä Lähetysseurassa ja Ateneumissa. Lisäksi tapasimme Kiinaan työhön lähdössä olleen professori Miikka Ruokasen.

Parasta nestoriudessa on kuitenkin yhteisöllisyys! On mukavaa, kun Unicafen tiloissa voi bongata tutun ja mennä juttelemaan, vaikka nimi olisikin jo kadonnut muistista.

Nestorien tiedotussähköpostilistalle pääset mukaan ottamalla yhteyttä Eeva Väyryseen (eeva.vayrynen@helsinki.fi). Lisäksi meillä on facebook-ryhmä Teologian Nestorit.

 

Tervetuloa mukaan!

 

 

Nestorien tapahtumat

Nestoreiden yhteystiedot