Avoimet työpaikat

Kesäteologi (Euran seurakunta)

Euran seurakunta Satakunnassa hakee kesäteologia kesän 2021 rippi- ja lastenleireille, mahdollisuuksien mukaan työtehtäviin kuuluu muutakin seurakuntatyötä. Työsuhteen kesto vähintään kaksi kuukautta (kesä-heinäkuu). Mahdollisuus osallistua Virossa järjestettävälle rippileirille (passi vaaditaan). Vallitseva koronatilanne saattaa vaikuttaa työsuhteen kestoon.

Palkkaus KirVESTES:n mukaisesti. Aikaisempi kokemus, suoritettu seurakuntaharjoittelu sekä kandidaatintutkinto katsotaan eduksi. Seurakunta tarjoaa majoituksen leirikeskuksessa.

Hakemukset liitteineen sähköpostitse pastori Henry Hemanukselle, henry.hemanus(at)evl.fi

Kausityöntekijöitä vuoden 2021 rippikouluohjaajan tehtäviin Espoossa

Tehtävään etsitään ensisijaisesti opiskelijoita ev.lut. kirkon hengelliseen työhön valmistavilta aloilta. Eduiksi tehtävässä katsotaan kyky työskennellä ryhmässä, oma-aloitteisuus, kiinnostus nuorten kohtaamiseen sekä RKS 2017:n tuntemus. Valituksi tuleminen edellyttää evankelis-luterilaisen kirkon jäsenyyttä.  

Rippikoulujen kokonaiskesto on noin puoli vuotta. Suurin osa rippikouluista sisältää leirijakson kesällä. Tehtävä edellyttää sitoutumista rippikoulun suunnitteluun, kokoontumisiin ja konfirmaatioon yhdessä muiden ohjaajien kanssa koko rippikoulun ajan. Tehtävät sovitaan tarkemmin seurakunta-/rippikoulukohtaisesti.  

Valituiksi tulevilla kausityöntekijöillä tulee kullakin olemaan noin 1-3 rippikoulua pääsääntöisesti Espoon tuomiokirkon, Espoonlahden ja Tapiolan seurakunnissa, mutta tarpeen mukaan myös muissa Espoon seurakunnissa.

Rippikoulut alkavat eri aikaan, pääsääntöisesti kevättalvella, päättyen konfirmaatioon kesällä tai syksyllä. Valitut kausityöntekijät otetaan määräaikaiseen virkasuhteeseen (ilman virkaa) hengelliseen työhön, jolloin palkka maksetaan tehtävään sovittujen työpäivien mukaisesti. Työpäiviä ovat rippikoulun intensiivijakson lisäksi muut kausityöntekijän läsnäoloa edellyttävät kokoontumiset, joista sovitaan erikseen. Palkan perusteena on 1810 – 1937 euroa/kk. €/kk riippuen opintojen vaiheesta ja alan työkokemuksesta.  Päivärahat maksetaan sekä vapaa- ja lomapäivät määritellään kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti.

Valintoihin voi ilmoittautua täyttämällä sähköisen hakulomakkeen KirkkoHR palvelussa https://www.espoonseurakunnat.fi/info-ja-asiointi/tyopaikat

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.9.2020. Mahdolliset haastattelut ovat 2.10. Tiedusteluihin vastaavat kasvatuksen asiantuntija Johanna Hirsto, p. 09 8050 2333, johanna.hirsto(at)evl.fi sekä Espoon paikallisseurakuntien rippikoulutyöstä vastaavat työntekijät. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.espoonriparit.fi

Lastenkirkonohjaajan vapaaehtoistehtävä 

Haluatko tehdä töitä lasten ja perheiden kanssa?
Haluatko työkokemusta kristillisestä varhaiskasvatuksesta?
Haluatko opintojesi ohella olla mukana myös käytännön työssä?
Onko hengellinen matkakumppanuus ja elämän ihmettely yhdessä toisten kanssa sinulle tärkeää?

Etsin Tikkurilan seurakuntaan lastenkirkonohjaajan vapaaehtoistehtävään tekijöitä. Lastenkirkot ovat uusi kristillisen varhaiskasvatuksen tapa täällä meillä. Lastenkirkot kokoontuvat tänä syksynä seitsemän kertaa sunnuntain klo 10 messun yhteydessä. Paikkana on Pienten paikka Tikkurilan Koskikeskuksessa, Vernissakatu 4:ssä. Lastenkirkot ovat uusi juttu meillä ja tulevat entisen pyhäkoulun korvaajaksi. Siinä on samoja elementtejä kuin pyhäkoulussa.

Lastenkirkonohjaajana toimiessasi tarjoamme sinulle koulutusta ja ohjausta tehtävään. Saat myös Pieni on suurin –lehden ohjaajan version ja Päkän vinkit pienille ja suurille –liitteen. Lastenkirkonohjaajat kokoontuvat muutaman kerran vuodessa tapaamaan toisiaan ja suunnittelemaan lastenkirkkoja yhdessä, myös virkistystä on luvassa.
Kun vapaaehtoistehtävän aikanaan haluat päättää, saat halutessasi työtodistuksen tehtävästä.
Ota yhteyttä – kerron sinulle mielelläni lisää tehtävästä

Lisätietoja
Maaret Hirvensalo
varhaiskasvatussihteeri
Tikkurilan seurakunta
p 050 572 2811
maaret.hirvensalo(@)evl.fi

Keikka-avustaja 

Kuusitoistavuotias juuri lukion aloittanut liikuntavammainen nuori mies
 tarvitsee reserviinsä  nuoren miespuolisen  keikka-avustajan. Tarvetta on lähinnä yövuoroihin, mutta tilanteen mukaan myös päivä avustusta. Työvuorot lähinnä arkisin ja voivat vaihdella pituudeltaan muutamasta tunnista vuorokauteenkin joskus harvoin.   Yöllä mahdollisuus nukkumiseen- poika herättää kun tarvitsee apua.

Poika sairastaa lihassairautta ja sen johdosta hänellä on hyvin vähän voimia. Hän tarvitsee apua siirtymisissä  nostolaitteen kanssa, asennon vaihdoissa, pukemiseen, wc:hen jne.. Poika osaa kertoa kaiken mitä tehdä nuoresta iästään huolimatta.  Sinulla ei tarvitse olla minkäänlaista alan kokemusta. Kunhan olet rento, mutta  luotettava ja iloinen tyyppi. Sitä, että  ei tapahdu mitään ja tylsyyttä sinun tulee myös sietää. Suurin osa työajasta kun on vain olemista. Voit toki  esim. opiskella silloin. Tai pelaatte yhdessä. Meillä on pienikokoinen  kiltti koira, jonka ei pitäisi allergisoida. Työtehtäviisi kuuluu myös sen ulkoilutus ja kotitöitä sen minkä vaatisin pojalta jos hän olisi terve. Toistaiseksi meillä ei ole tarjota omaa huonetta sinulle. Tästä huolimatta meillä on yleensä viihdytty pitkään.

Asumme Arabianrannassa. Palkka on 11,17e ilman kokemusta, tämän lisäksi yölisä 30%,ilta 15%, lauantai 25% ja sunnuntai  100%. Palkanmaksaja on Helsingin kaupunki, mutta me olemme työnantajia.

Mikäli hyviä tyyppejä löytyy useampia niin myös lähellä asuva poikani kaveri tarvitsee myös  avustajaa. Avustustarve ym. samanlaista.

Yhteydenotot sähköpostitse raija.nurmi100(@)gmail.com tai puhelimitse 040 543 9299.