Avoimet työpaikat

Kesäteologi merelliseen Lauttasaareen 2020

Lauttasaaren seurakunta etsii kahta kesäteologia töihin ajalle 1.6-31.8.2020. Työhön kuuluu lisäksi rippikoulujen etukäteispäiviä keväällä sekä Lauttasaaripäivät syyskuun alussa. Kesäteologin työnä ovat hartaudet, päivystykset, saarnat, rippileirit, palvelevan puhelimen päivystykset, sekä muut seurakunnalliset tehtävät. Palkka määräytyy kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Odotamme kesäteologilta kykyä opettaa riparilla, toimia työntekijäjoukon osana ja sosiaalista rohkeutta kohdata eri ikäryhmiin kuuluvia seurakuntalaisia. Lisätietoa työstä antaa pastori Marko Heusala. Hakemukset pyydetään lähettämään sähköpostilla osoitteeseen marko.heusala@evl.fi. Hakemukset pyydetään jättämään su 6.10. mennessä. Haastattelut ke 9.10. klo 16 alkaen.

 

Espoon seurakunnat etsivät kausityöntekijöitä vuoden 2020 rippikouluihin ohjaajan tehtäviin

Tehtävään etsitään ensisijaisesti opiskelijoita ev.lut. kirkon hengelliseen työhön valmistavilta aloilta. Eduiksi tehtävässä katsotaan kyky työskennellä tiimissä, oma-aloitteisuus, kiinnostus nuorten kohtaamiseen sekä RKS 2017:n tuntemus.

Rippikoulujen kokonaiskesto on puoli vuotta. Suurin osa rippikouluista sisältää leirijakson kesällä. Tehtävä edellyttää sitoutumista rippikoulun suunnitteluun, kokoontumisiin ja konfirmaatioon yhdessä muiden ohjaajien kanssa koko rippikoulun ajan. Tehtävät sovitaan tarkemmin seurakunta-/rippikoulukohtaisesti.

Valituiksi tulevilla kausityöntekijöillä tulee kullakin olemaan noin 1-3 rippikoulua pääsääntöisesti Espoon tuomiokirkon, Tapiolan ja Espoonlahden seurakunnissa, tarpeen mukaan myös muissa Espoon seurakunnissa.

Rippikoulut alkavat eri aikaan, pääsääntöisesti kevättalvella, päättyen konfirmaatioon kesällä tai syksyllä. Valitut kausityöntekijät otetaan tilapäiseen virkasuhteeseen (ilman virkaa) hengelliseen työhön, jolloin palkka maksetaan tehtävään sovittujen työpäivien mukaisesti. Työpäiviä ovat rippikoulun intensiivijakson lisäksi muut kausityöntekijän läsnäoloa edellyttävät kokoontumiset, joista sovitaan erikseen. Palkan perusteena on 1783 – 1908 €/kk riippuen opintojen vaiheesta ja alan työkokemuksesta. Päivärahat maksetaan sekä vapaa- ja lomapäivät määritellään kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti.

Valintoihin voi ilmoittautua täyttämällä sähköisen hakulomakkeen osoitteessa KirkkoHR (23.9. alkaen)
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7.10.2019. Haastattelut ovat perjantaina 25.10. Tiedusteluihin vastaavat kasvatuksen asiantuntija Johanna Hirsto, p. 09 8050 2333, johanna.hirsto@evl.fi sekä Espoon paikallisseurakuntien rippikoulutyöstä vastaavat papit. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.espoonriparit.fi

Rippikoulutyöntekijäksi Roihuvuoren seurakuntaan

Haemme Roihuvuoren seurakuntaan rippikoulutyöntekijöitä yhdelle talviriparille (1 teologian opiskelija tai nuorisotyönohjaajaopiskelija) ja kahdelle kesäriparille (kummallekin kesäriparille 1 teologian opiskelija tai nuorisotyönohjaajaopiskelija). Voit hakea kaikkiin rippikouluihin tai vain joihinkin. Kerro selkeästi hakemuksessasi, mihin rippikouluihin haet työntekijäksi.

Työhön kuuluvat riparin suunnittelukokoukset, ennen leirijaksoa olevat riparin tapaamiset, leirijakso, mahdolliset leirijakson jälkeen olevat tapaamiset, konfirmaatioharjoitus sekä konfirmaatiomessu. Palkkaus on KirVesTes:n mukainen koulutuksesta ja kokemuksesta riippuen.

Rippikoulujen tiedot:

Pyhä-laskettelurippikoulu, Kairosmaja, Pyhä-tunturi:
leirijakso 15.-22.2.2020, konfirmaatio la 4.4. klo 12 Roihuvuoren kirkossa + muut tapaamiset.
(1 teologian opiskelija tai nuorisotyönohjaajaopiskelija)

Liikuntapainotteinen Eerikkilän rippikoulu, Tammela:
leirijakso 1.-8.7.2020, konfirmaatio su 16.8. klo 13 Roihuvuoren kirkossa + muut tapaamiset.
(1 teologian opiskelija tai nuorisotyönohjaajaopiskelija)

Pilistveren ripari, Viro:
leirijakso 24.-31.7.2020, konfirmaatio su 23.8. klo 13 Roihuvuoren kirkossa + muut tapaamiset.
(1 teologian opiskelija tai nuorisotyönohjaajaopiskelija)

Roihuvuoren seurakunta on merellinen itä-helsinkiläinen seurakunta. Nuoriso- ja rippikoulutyössä on innokkaita nuoria, nuoria aikuisia sekä ohjaajia.

Etsimme ohjaajia, joilla on hengellinen näky seurakunnan rippikoulu- ja nuorisotyöstä sekä kyky toimia erilaisten ihmisten kanssa. Hakijan tulee olla konfirmoitu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen.

Vapaamuotoinen hakemus (A4) otsikolla ”TYÖNTEKIJÄ RIPPIKOULUUN 2020” ja CV ti 8.10. klo 16.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: essi.lyytinen (at) evl.fi

Haastattelut pidetään ti 22.10. klo 11.30-14.30. Ilmoitamme kaikille hakijoille valinnoista pe 25.10. mennessä.

Lisätietoja:
Roihuvuoren seurakunnan rippikoulupastori Essi Lyytinen, p. 0504152103, essi.lyytinen (at) evl.fi

 

Maija Poppasen korvike lapsiperheeseen etsinnässä

Etsimme kodin- ja lastenhoitajaa avuksi ruuhkavuosien pyöritykseen. Perheessä on kolme alakouluikäistä lasta harrastuksineen sekä kaksi pientä villakoiraa. (Toinen vasta pentu.) Vanhemmat teologi/erityisopettaja & lääkiksen opettaja/lääkäri.

Sovitaan valitun henkilön kanssa työpäivät ja palkkaus. Osittain itsenäistä puuhailua opintojen lomassa myös päiväsaikaan, lastenhoito lähinnä ilta-aikaan. Ajokortti ja kyky ajaa satunnaisesti Helsingissä on plussaa.

Tämä voisi olla mahdollisuus joustavaan työhön opintojen ohessa myös pidemmäksi aikaa.

Ota yhteyttä johanna.nuorteva (at) iki.fi

 

Vapaaehtoistehtävä lastenkirkonohjaajana
Haluatko tehdä töitä lasten ja perheiden kanssa?

Haluatko työkokemusta kristillisestä varhaiskasvatuksesta?

Haluatko opintojesi ohella olla mukana myös käytännön työssä?

Onko hengellinen matkakumppanuus ja elämän ihmettely yhdessä toisten kanssa sinulle tärkeää?

Etsin Tikkurilan seurakuntaan lastenkirkonohjaajia. Lastenkirkot ovat uusi kristillisen varhaiskasvatuksen tapa täällä meillä. Lastenkirkot kokoontuvat tänä syksynä viisi kertaa sunnuntain klo 10 messun yhteydessä. Paikkana on Pienten paikka Tikkurilan Koskikeskuksessa, Vernissakatu 4:ssä. Lastenkirkot ovat uusi juttu meillä ja tulevat entisen pyhäkoulun korvaajaksi. Siinä on samoja elementtejä kuin pyhäkoulussa.

Lastenkirkonohjaajana saat koulutusta ja ohjausta tehtävään. Tilaamme sinulle myös Pieni on suurin –lehden ohjaajan version ja Päkän vinkit pienille ja suurille –liitteen. Lastenkirkonohjaajat kokoontuvat muutaman kerran vuodessa tapaamaan toisiaan ja suunnittelemaan lastenkirkkoja ja myös virkistystä on luvassa.

Kun vapaaehtoistehtävän aikanaan haluat päättää, saat halutessasi työtodistuksen tehtävästä.

Ota yhteyttä – kerron sinulle mielelläni lisää tehtävästä

Terkuin Maaret (maaret.hirvensalo@evl.fi)