Avoimet työpaikat

 

 Vapaaehtoisia pyhäkouluohjaajia Pakilan seurakuntaan

Pakilan seurakunnassa on tarve 2-3 vapaaehtoiselle pyhäkoulun vetäjälle. Seurakunnassa toimii kaksi pyhäkoulua. Toinen kokoontuu Hyvän Paimenen kirkon Lastenkappelissa ja toinen Itä-Pakilassa Piikintiellä.

Tarvitsemme erityisesti kirkolla toimivaan pyhäkouluun vapaaehtoisia, jotka voisivat pitää syksyllä ja keväällä muutaman pyhäkoulukerran.

”Pyhäkoulu on paikka, jossa pohditaan, mikä on pyhää ja arvokasta”, kuvaa Anita Ahtiainen, pyhäkoulutyön kouluttaja Nuoresta kirkosta. Pyhäkoulu on noin kolmen vartin mittainen turvallinen tuokio pyhän ja rakastavan Jumalan äärellä. Sen sisältö rytmittyy kirkkovuoden aiheisiin lapsen näkökulmasta ja maailmasta käsin. Suositusikäraja neljä vuotta täyttäneet lapset ja varhaisnuoret.

Pyhäkoulun ohjaaminen ei vaadi päätähuimaavaa erityisosaamista. Jos omaat kristillisen elämänkatsomuksen ja tulet hyvin toimeen lasten kanssa sinulla on jo hyvä pohja. Ohjaajat saavat työhönsä tarvittavaa tukea ja perehdytystä. Työskentelyn pohjaksi ja virikeaineistoksi heille tilataan Pieni on suurin -lehti. Sen ohella pyhäkouluryhmissä käytetään Lasten Kirkko -lehteä.

Tällä hetkellä Pakilan pyhäkoulut kokoontuvat syys- ja kevätkaudella noin kahden viikon välein sunnuntaisin klo 11 messun aikaan. Loma-aikoina ja juhlapyhien aikaan pyhäkoulutkin ovat lomalla. Pyhäkoulun vetämisestä ei siis makseta palkkiota, mutta oppimiskokemuksena ja seurakuntatyönä siitä on varmasti hyötyä tuleville teologeille.

Jos olet kiinnostunut pyhäkouluopettajan hommista, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen pastoriin Jouni Pirttijärveen, puh. 09 2340 5530, jouni.pirttijarvi@evl.fi


 

Keikkatyötä koululaisten iltapäiväkerhoissa

Paavalin seurakunta järjestää tiloissaan iltapäiväkerhoja pienille koululaisille. Koululaisten iltapäiväkerhossa leikitään ja liikutaan, tehdään läksyjä ja syödään välipalaa. Kerhoryhmässä on kaksi ohjaajaa ja 25-30 lasta.

Kerhot kokoontuvat koulupäivinä klo 12-17 välisenä aikana. Kerhopaikkoja tarjotaan 1.-2.- luokkien ja erityisen tuen oppilaille. Kerhopisteet sijaitsevat Helsingin Vallilassa ja Arabianrannassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kummassakin kerhopisteessä kokoontuu yksi kerhoryhmä.

Tarvitsemme sijaisia vakituisten ohjaajiemme äkillisissä poissaoloissa. Työvuorot tulevat usein tietoon lyhyellä varoitusajalla.

Sijaisiltamme edellytämme oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta sekä lapsiystävällistä asennetta. Aiempi kokemus ei ole välttämätöntä, mutta se on eduksi. Lisäksi sinun tulee olla ev.lut. kirkon konfirmoitu jäsen. Työntekijän on esitettävä rikosrekisteriote. ( Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002) )

Jos kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen mona.juntunen@evl.fi , niin kutsumme sinut haastatteluun.

Lisätietoja: Mona Juntunen, mona.juntunen@evl.fi