Opintomatka Israel-Palestiinaan

·

·

TYT:n vuoden 2019 opintomatka järjestetään yhteistyössä Suomen Lähi-Idän Instituutin kanssa Israel-Palestiinaan!

Matka järjestetään elokuussa 2019 aikavälillä 19.-29.8. Matkan kesto on 7-10 päivää, ajankohta ja kesto tarkentuvat lähiaikoina!

Kurssilla tarkastellaan identiteetin merkitystä ja muotoutumista uskonnollisten toimijoiden arjessa, kohtaamisissa ja vuoropuhelussa niin muinaisena aikana kuin nykypäivänä. Identiteetit ohjaavat käyttäytymistä ja auttavat suunnistamaan eteenpäin: ryhmään kuuluminen luo puitteet. Identiteetit ovat kuitenkin kerroksellisia, muuttuvia ja kontekstisidonnaisia. Se mihin me-muut -rajapinnat vedetään, miten lujia ne ovat ja millaisin signaalein identiteettiä viestitään vaikuttaa vuorovaikutukseen muiden kanssa.
Israel-Palestiinassa nykyisyyttä ei voi ymmärtää ilman menneisyyttä eikä mennyttä voi kohdata ilman nykyisyyttä. Kurssilla tutustutaan teologian ja Raamatun kannalta keskeisiin historiallisiin kohteisiin ja tekstiaineistoihin, jotka antavat aineistoa pohtia, miten muinaiset ihmiset määrittelivät itsensä ja kohtasivat toiset. Samalla pohditaan, miten historialliset kohteet esitetään ja kenen tarinaa ne kertovat. Lisäksi tutustutaan nykypäivän uskontodialogiseen ja ekumeeniseen työhön ja tutkitaan vuoropuhelun arkea ja edellytyksiä.
Matkalla käydään ainakin Jerusalemissa (sekä itä- että länsipuolella), Betlehemissä ja Kuolleenmeren kohteissa (mm. Masada, Qumran) sekä mahdollisuuksien mukaan myös Galileassa.

Kurssille otetaan maksimissaan 16 opiskelijaa. Etusija teologian opiskelijoilla; opiskelijoilla joiden tutkintotavoitteisiin kurssi sopii; opiskelijoilla, jotka eivät ole käyneet kohteessa aiemmin. HUOM! Matkalla ei voida taata esteetöntä liikkumista, ja opiskelijan tulee kyetä itse huolehtimaan mahdollisista terveysrajoitteista ja kestämään kuumuutta.

VASTUUOPETTAJA: Jutta Jokiranta
OPINTOMATKAVASTAAVAT: Anne Heikkinen & Susanna Ranta

Comments

comments


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.