Avoimet työpaikat

Rauman seurakunta etsii kesäteologeja

Sairaalasielunhoidon kesäteologi ajalle 30.5.–14.8.2022

Sairaalasielunhoidon työ sisältää sielunhoitokeskusteluja, hartauksia ja onnittelukäyntejä. Sairaalapastorin antama perehdytys antaa kesäteologille valmiuden itsenäiseen työskentelyyn sairaalapastorin kesäloman sijaisena. Sairaalasielunhoidon kesäteologilta odotamme kokemusta sielunhoidosta ja oma-aloitteista työotetta. Etusijalla ovat hakijat, jotka ovat suorittaneet soveltavat opinnot sairaalasielunhoidossa.

Rippikoulutyöhön ja yleiseen seurakuntatyöhön kolme kesäteologia ajalle 1.6.–14.8.2022 ja yksi kesäteologi ajalle 1.6. –31.7.2022

Raumalla on rippikouluille omat, toimivat leirikeskukset. Leirivapaat ja -päivärahat kuuluvat asiaan. Raumalla suuri osa ikäluokasta käy rippikoulun, joten jokaiselle kesäteologille tulee kesään 2–3 rippikoululeiriä. Niiden lisäksi pääset tekemään yleistä seurakuntatyötä ja jumalanpalveluselämää. Työ vaatii hyvät vuorovaikutustaidot ja kyvyn työskennellä sekä itsenäisesti että tiimissä. Näiden lisäksi hyvät valmiudet ja osaaminen rippikoulutyön, jumalanpalveluselämän sekä yleisen seurakuntatyönkin tehtävistä katsotaan eduksi.

Kaikki kesäteologien virat ovat määräaikaisia ja palkkaus vaativuusryhmän 501 mukainen. Tarvittaessa seurakunta voi järjestää kohtuuhintaisen majoituksen kesäksi.

Tiedustelut:
Rippikoulutyö ja yleinen seurakuntatyö: Rippikoulupastori Lotta Hatakka puh. 044 769 1291 tai lotta.hatakka(at)evl.fi

Sairaalasielunhoito: Sairaalapastori Sari Järnfors
puh. 044 769 1299 tai sari.jarnfors(at)evl.fi

Hakemukset liitteineen s-postilla 3.11.2021 mennessä.
Viestin otsikoksi ”Kesäteologi”
Sairaalasielunhoidon osalta: sari.jarnfors(at)evl.fi.
Rippikoulu- ja yleinen seurakuntatyö: lotta.hatakka(at)evl.fi.

Haastattelut etäyhteyksin: sairaalasielunhoitoon hakevilla 11.11., rippikoulutyön ja yleisen seurakuntatyön kesäteologiksi hakevilla 19.11.

Vapaaehtoistehtävä lastenkirkonohjaajana

Haluatko tehdä töitä lasten ja perheiden kanssa?
Haluatko työkokemusta kristillisestä varhaiskasvatuksesta?
Haluatko opintojesi ohella olla mukana myös käytännön työssä?
Onko hengellinen matkakumppanuus ja elämän ihmettely yhdessä toisten kanssa sinulle tärkeää?

Etsin Tikkurilan seurakuntaan lastenkirkonohjaajia. Lastenkirkot ovat kristillisen varhaiskasvatuksen tapa täällä meillä. Lastenkirkot alkavat kokoontua myöhemmin tänä keväänä koronarajoitusten hellittäessä uudessa Tikkurilan kirkon Pienten paikassa, Asematie 12a:ssa. Lastenkirkot ovat tulleet pyhäkoulujen tilalle meillä. Lastenkirkossa on samoja elementtejä kuin pyhäkoulussa. Lastenkirkonohjaaja voi halutessaan toimia myös Pienten paikan päivystäjänä oman lastenkirkkokerran jälkeen. Ajatuksena on pitää Pienten paikan ovia auki ja tarjota perheille mahdollisuus leikkiin ja yhdessäoloon toisten lasten ja perheiden kanssa.

Lastenkirkonohjaajana toimiessasi tarjoamme sinulle koulutusta ja ohjausta tehtävään. Saat myös Pieni on suurin –lehden ohjaajan version ja Päkän vinkit pienille ja suurille –liitteen. Lastenkirkonohjaajat kokoontuvat muutaman kerran vuodessa tapaamaan toisiaan ja suunnittelemaan lastenkirkkoja ja myös virkistystä on luvassa.

Kun vapaaehtoistehtävän aikanaan haluat päättää, saat halutessasi työtodistuksen tehtävästä.

Ota yhteyttä – kerron sinulle mielelläni lisää tehtävästä. maaret.hirvensalo@evl.fi

Projektiharjoittelijaksi

Tule projektiharjoittelijaksi järjestämään Nuorten tulevaisuusseminaaria!
Nuorten tulevaisuusseminaari kokoaa yhteen seurakuntien ja järjestöjen nuoria edustajia visioimaan tulevaisuuden kirkkoa ja kohtaamaan kirkon päättäjiä. Vuoden 2022 seminaari järjestetään hybriditapahtumana Partaharjukeskuksessa Pieksämäellä ja verkossa. Etsimme tapahtumatuotannosta innostunutta projektiharjoittelijaa järjestämään Kirkko 2030 -seminaariviikonlopun yhdessä valmistelutyöryhmän kanssa.

Harjoittelusi kokonaisuus rakentuu etukäteisjärjestelyiden organisoinnista, osallistujamarkkinoinnista, viestinnästä osallistujien ja heidät lähettävien tahojen kanssa sekä hybriditapahtuman tuottamisesta. Seminaaripäivinä järjestelet käytännön asioita. Seminaarin jälkeen huolehdit tapahtuman jälkiviestinnästä ja raportoinnista sekä olet mukana järjestämässä ja toteuttamassa Kirkolliskokous kohtaa lapset ja nuoret- tapahtuman toukokuussa 2022. Harjoittelussa pääset hyödyntämään seurakunnan nuorisotyön osaamistasi ja tapahtumajärjestämisen tuntemustasi sekä kehittämään nuorten osallisuuden vahvistamista kirkossa.

Seminaari järjestetään Pieksämäellä 25.-27.3.2022. Harjoittelijan työpiste sijaitsee Helsingin Lauttasaaressa järjestön toimistolla. Tehtävää voi hoitaa sovituin osin etänä.

Harjoittelun kesto on 4 kk ajalla 17.1.-16.5.2022. Tehtävästä maksetaan 1 638,53 €/kk.

Lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen sunnuntaihin 10.10.2021 klo 23.59 mennessä osoitteeseen rekrytointi@lastenjanuortenkeskus.fi. Haastattelut järjestetään Lasten ja nuorten keskuksen toimistolla Lauttasaaressa torstaina 14.10.2021 aikavälillä 12.30-16, laitathan päivämäärän kalenteriisi jo nyt. Voit myös kertoa hakemuksessasi, mikäli aika on sinulle haasteellinen.

Lisätietoja tehtävästä antaa Lasten ja nuorten keskuksen osallisuussuunnittelija Tarja Liljendahl, 0400 279 376, tarja.liljendahl@lastenjanuortenkeskus.fi.

Lisätietoja seminaarista: https://www.lastenjanuortenkeskus.fi/nuorten-tulevaisuusseminaari/

”Tulin entistä varmemmaksi nuorten vaikuttamistavoista, sain uutta ”taisteluhenkeä” lähteä ajamaan oman alueeni nuorten asioita!”

Kausityöntekijöitä Lahden seurakuntien rippikoulu- ja nuorisotyöhön

Rekrytoimme vuodelle 2022 kausityöntekijöitä nuorisotyöhön paikallisseurakuntiin (Joutjärvi, Keski-Lahti, Laune, Nastola ja Salpausselkä) kesäksi 2–3 kk ajaksi. Nuorisotyön viikkotoiminnan lisäksi työntekijä toimii leirityöntekijänä kahdella seurakunnan rippikoululeirillä. Tehtävät saattavat sisältää myös sopimuksen mukaan muuta seurakuntatyötä, esim. varhaisnuorisotyötä tai yleistä seurakuntatyötä. Osassa seurakuntia valitun työntekijän edellytetään osallistuvan kesän päätteeksi järjestettävälle jatkorippikoululeirille (2 vrk).

Rekrytoimme lisäksi leirityöntekijöitä Lahden seurakuntayhtymän rippikouluihin talvilomaviikolle 9 ja kesälle 2022. Rippikoululeirit kestävät pääsääntöisesti 8 vuorokautta. Rippikoulutyöntekijälle maksetaan leiristä 16 päivän palkka. Yksittäisiä leirejä tekevälle kausityöntekijälle pyrimme tarvittaessa järjestämään useamman leirin. Lahdessa rippikoulutyöntekijöiden edellytetään osallistuvan kesän lopuksi järjestettävään jatkorippikouluun (2 vrk).

Rekrytoimme myös varhaisnuorisotyön leiritoimintaan leirityöntekijöitä. Leirityöntekijät osallistuvat kouluikäisten (7–14 v.) leiritoiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen Lahden leirikeskuksissa. Leirit kestävät 1–4 vuorokautta. Tehtäviin voi lisäksi kuulua Upilan leirikeskuksen avointen iltojen pitämistä.

Kerro hakemuksessasi, mitä tehtävää ja missä seurakunnassa ensisijaisesti haet. Mainitse myös, mikäli olet käytettävissä kaikkien tehtävien osalta.  Hakijoiden tulee varautua haastatteluihin, jotka pidetään Lahdessa joko 9.11. tai 10.11. Valintatuloksesta ilmoitetaan marraskuun aikana.

Tehtävään valitun tulee olla evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen. Sellaisen tehtäviin valitun, jonka palvelussuhde kestää yhteensä yli 3 kk, tulee lisäksi esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu ote rikosrekisteristä ennen tehtävän vastaanottamista.

Palkkaus on Kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukainen (1442,31–1913,92 €).

Hakemus tulee toimittaa ma 1.11.2021 klo 12.00 mennessä täyttämällä
osoitteesta https://www.lahdenseurakunnat.fi/info-ja-asiointi/avoimet-tyopaikat löytyvä sähköinen hakulomake.  

Lisätiedot johtava rippikoulu- ja nuorisotyön pappi Reetta Kalteenmäki
044 719 1472 reetta.kalteenmaki(at)evl.fi