Toverineuvoston vaali 18. ja 21.10., ehdokasasettelu on auki!

MIKÄ TOVERINEUVOSTO?

Mitä TYT:ssä tehdään, millä rahalla se tehdään ja ketkä TYT:n toiminnan toteuttavat? Näiden kysymysten lisäksi päätösvaltaan ja tehtäviin kuuluu myös yhdistyksen tavoitteista, painopisteistä ja kaikkea yhdistyksen toimintaa määrittävistä toimintaperiaatteista päättäminen. Toverineuvosto (eli Tone) on siis Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistyksen edustajisto, joka käyttää ylintä päätösvaltaa yleisten kokousten välillä. Siihen kuuluu 20 vaaleilla valittavaa yhdistyksen varsinaista jäsentä, joiden toimikausi on yksi vuosi. Toverit kokoontuvat yhteen TYT:n sääntöjen perusteella viisi kertaa vuoden aikana päättämään yhdistyksen asioista.

Sinun näkökulmaasi kaivataan! Asetu ehdolle ja äänestä vaikuttaaksesi TYT:n toimintaan.

VAALI JA ÄÄNESTÄMINEN

Toverineuvoston vaali 2019 järjestetään perjantaina 18.10 ja maanantaina 21.10. Opiskelijoiden olohuoneessa (Olkkarissa) osoitteessa Vuorikatu 3, 5B krs. Molempina päivinä äänestäminen on mahdollista 10.30–16.30 välillä. Toverineuvoston vaali on henkilövaali eli käytössä ei ole ehdokkaiden muodostamia listoja. Vaali toimitetaan siirtoäänivaalitapana (STV, Single Transferable Vote), jossa on mahdollista asettaa maksimissaan viisi ehdokasta mieluisuusjärjestykseen. Vaalin tulos julkistetaan 21.10. illalla.

ÄÄNIOIKEUS JA VAALILUETTELO

Jokainen Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistyksen varsinainen jäsen on äänioikeutettu toverineuvoston vaalissa. Yhdistyksen jäsenrekisterin perusteella koostetaan vaaliluettelo, josta todetaan äänioikeus äänestämään tultaessa. Vaaliluettelo on nähtävillä 4.10. klo 9.00 alkaen Opiskelijoiden olohuoneessa edellä mainitussa osoitteessa. Ennen vaalin alkamista on syytä käydä tarkistamassa vaaliluettelon paikansapitävyys. Huomautukset vaaliluettelon sisältöön tehdään kirjallisesti. Jos et vielä ole yhdistyksen jäsen, liity viimeistään 17.10. ja saat äänestää vaalissa!

TULE EHDOKKAAKSI!

Ehdokasasettelu alkaa 2.10. klo 12 ja päättyy 11.10. 23.55. Täytä vaaliasiakirjana toimiva lomake osoitteessa: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/100501/

Toverineuvoston vaalissa ehdokkaaksi voi asettua jokainen Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistyksen varsinainen jäsen, joka on maksanut jäsenmaksun viimeistään 11.10. Ehdokkaiden jäsenyys tarkastetaan vaaliluettelosta, joten ehdokkaiden on syytä tarkistaa oma jäsenyytensä ennen ehdokasilmoituksen lähettämistä. Ehdokasilmoitus tehdään Helsingin yliopiston tarjoamalla lomakkeella, johon kirjaudutaan käyttämällä samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa kuin muihinkin yliopiston sähköisiin palveluihin.

Vaikka toverineuvoston vaali on siirtoäänivaalitavalla toteutettava henkilö vaali, voivat ehdokkaat halutessaan muodostaa viestintäkoalitioita. Viestintäkoalitioiden tarkoituksena on koota samanmielisiä ehdokkaita yhteisten tavoitteiden ja näkemysten taakse. Nimensä mukaisesti koalitiot ovat puhtaan viestinnällisiä eivätkä ne vaikuta vaalin tuloksen muodostumiseen. Koalitioon kuuluvat saavat peräkkäiset ehdokasnumerot ja heillä on yhteiset varatoverit. Viestintäkoalitioon kuulumisesta ilmoitettava ehdokasilmoituksessa, minkä lisäksi viestintäkoalition on täytettävä yksi sopimus koalition muodostamisesta. Tyhjiä sopimuksia löytää Opiskelijoiden olohuoneesta ja ne on palautettava siellä olevaan laatikkoon 11.10. mennessä.

VAALIN AIKATAULU KOOTTUNA

2.10 klo 12 Ehdokasasettelu alkaa

4.10. klo 9 Vaaliluettelo nähtävillä

11.10. Liityttävä viimeistään jäseneksi, jos asettuu ehdolle

11.10. klo 23.55 Ehdokasasettelu päättyy

17.10. Liityttävä viimeistään jäseneksi, jos haluaa äänestää vaalissa

18.10. klo 10.30-16.30 Ensimmäinen vaalipäivä

21.10. klo 10.30-16.30 Toinen vaalipäivä

21.10 Vaalitulos julkistetaan

Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää vaaleista tai toverineuvostosta, niin laita rohkeasti viestiä vaalilautakunnan puheenjohtajalle.

Ystävällisin terveisin,

Arttu Lindroth

arttu.lindroth@helsinki.fi

Vaalilautakunnan puheenjohtaja

Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys

Comments

comments

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.