Kerhot

TYT:ssä toimii lukuisia eri asiohin vihkiytyneitä kerhoja. Ne järjestävät erilaista ohjelmaa excursioista iltamiin ja kirjallisuuspiireistä sitseihin. Tällä sivulla kerhot esittäytyvät ja kertovat, kuinka pääset mukaan niiden toimintaan. Jos huomaat, että TYT:lta puuttuu jokin sellainen kerho, joka ehdottomasti pitäisi olla olemassa, perusta sellainen itse ilmoittamalla asiasta TYT:n hallitukselle osoitteeseen hallitus@tyt.fi. Kerhojen perustamisesta päätetään hallituksen kokouksessa.

Kotiviinikerho

Vuonna 2020 Kotiviinikerhon toimintaa johtaa kerhon puheenjohtajat Ville Leskelä ja Laura Lahtinen. Alkukeväästä kerho aikoo järjestää yhden yhteisen rennon tapahtuman, jossa laitetaan uusi kotiviini alulle. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki, huolimatta siitä, onko kerhon tapahtumiin osallistunut aikaisemmin. Maaliskuussa kerho aikoo järjestää ensimmäisen vuosijuhlansa. Vuosijuhla on tarkoitus järjestää pienimuotoisten ja kevennettyjen sitsien muodossa, jota varten kerho valmistaa yhdessä juomista.

Vapun aikaan kerho on taas valmis avustamaan tapahtumajaostoa vapputapahtumissa valmistamalla sinne simaa. Mahdollisuuksien mukaan vuosijuhlien ja vapun välissä kerho järjestää vielä yhden yhteisen viinintekotapahtuman. Syksyllä kerho aikoo esitellä toimintaansa sekä uusille, että vanhoille opiskelijoille tavanomaiseen tapaansa yhdellä tai kahdella viinintekopahtumalla. Kerhon tavoitteena on eksponentiaalisesti kasvaneen osallistujamäärän ylläpitäminen, sekä opettaa mahdollisimman monelle opiskelijalle kotiviinin tekemisen salat.

Baabelin tornitus 

Toiminnan tarkoituksena on tarjota mukava ja lämmin yhteisö kaikille teologeille, jonka sisällä on mahdollista harjoitella ja harrastaa shakinpeluuta. Toiminta alkoi joulukuussa 2018, ja vapaamuotoisia pelitapaamisia on järjestetty keskimäärin noin kerran kahdessa viikossa. Kerho saanut jatkuvasti lisää jäseniä, ja kerhon jäsenten taso vaihtelee aloittelijoista aina aktiivisiin kilpatason pelaajiin. Vapaamuotoisten pelitapaamisten lisäksi kerho järjesti 26.11.2019 shakkiturnauksen kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille. Suunnitelmissa on järjestää vuonna 2020 viikottaisia peli-iltoja, turnauksia ja erikoispelejä (esimerkiksi 4-pelaajan shakkia ja bughouse- pelejä). Toisin sanoen: sama toiminta jatkuu. Vuonna 2020 myös tarkoituksena hakea Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan järjestöksi, joka mahdollistaisi toiminnan laajentamisen, mutta toistaiseksi kerho jatkaa teologisen omana shakkikerhona.